Lajiesittelyitä kouluille

01.12.2022

Toteutamme yhteistyössä voimisteluliiton kanssa hyppynarun lajiesittelyitä kouluille. Syksyn 2022 aikana olemme käyneet ympäri Suomea toteuttamassa Rope skippingin, suomeksi hyppynaruilun kouluvierailuita, joissa olemme tehneet kivoja harjoitteita pitkien ja lyhyiden yksilönarujen kanssa. Palaute on ollut hyvinkin positiivista.
Myös eri lajien urheiluseuroille olemme vetäneet eri mittaisia opastuksia.

Missionamme on lisätä hyvää fiilistä, hyvinvointia ja liikunnan iloa kouluilla ja kertoa hyppimisen hyödyistä. Samalla koulutamme opettajia ja ohjaajia perusharjoitteiden ohjaamiseen. Monilla kouluilla hyppynaruja on, mutta niiden käyttöaste saattaa hyvinkin vaihdella. Meiltä saa erikokoisia ja erivärisiä paketteja räätälöitynä jokaisen koulun tarpeisiin. Meidän helmihypynaruilla hyppimisen opettelu ja motoriikan harjoittelu on jossain määrin helpompaa, koska helmihyppynarua voidaan pyörittää eri nopeuksilla ja täten narun hallitseminen on lapselle ja nuorelle helpompaa.

Meidän lisäksi Suomessa on muutama naruhyppelyn lajilähettiläs, jotka tekevät omalla alueellaan esittelyitä helmihyppynarujen kanssa. Työ on aloitettu marraskuulla 2022 Porin seudulla ja tavoite on aloittaa työ myös Oulun seudulla nyt joulukuulla.

ETSIMME: Lisää lajista innostuneita ihmisiä tähän työhön. JOS kiinnostuit, ota yhteyttä. Tavoitteena olisi löytää eri puolilta Suomea lajilähettiläitä, jotka voisivat viedä hyppimisen ilosanomaa alueellaan eteenpäin.

Olen 2023 Educa-messuilla tammikuun lopulla kertomassa opettajille ja opetusalan ihmisille lisää tästä projektista. Tavoittemme on palauttaa hyppynarukulttuuria kouluille niin liikuntatunneille kun välituntiliikuntaan. Hyppynarulla hyppimisen  terveyshyödyt ovat kiistattomia ja lasten sekä nuorten olisi hyvä hyppiä luuston ja tukirangan hyvinvoinnin tueksi.

Mutta tärkein: Hyppiminen on kivaa ja se fiilis, se nousee tästä. Se on meille se tärkein missio.


Fiilistä ja hyvinvointia arkeen!

t. Olli / Ropee