Mihin menee Ropee 2023

28.12.2022

Ropeen ensimmäiset kuukaudet ovat takana ja ensimmäinen toimintavuosi 2022 päättyy positiivissa merkeissä.

Päätuotteemme on edelleen ja tulee olemaan miljoonissa värivaihtoehdoissa toteutettu Ropeen helmihyppynaru, jolle olemme hakemassa avainlippu-statusta kevään aikana. Olemme saaneet hiljan lisävärejä käyttöön, ja odotettavissa on yhä värikkäämpiä hyppynaruja alkuvuodesta.

Heinäkuun 15. päivä auennut hyppynarujen verkkokauppa on palvellut kivasti asiakkaita ja jalkauduimme useisiin tapahtumiin ympäri Suomea kesän ja syksyn aikana. Monen perättäisen viikonlopun kierros tuli päätökseen joulun alla Joensuu Areenan joulumarkkinoilla ja tietynlainen ympyrä sulkeutui, koska Kickoff-tapahtumamme järjestettiin 50m päässä Joensuun jäähallin edustalla Kalevan kisojen kisatorilla.

Lukuisat asiakaskohtaamiset syksyn aikana lämmittävät mieltä. Varsinkin eri urheilulajien valmentajien, urheiluihmisten ja liikunnallisuutta tärkeänä pitävien ihmisten kanssa saatiin hedelmällisiä keskusteluja aikaan. Kävimme esittelemässä lajia kouluilla, urheiluseurojen harjoituksissa ja tulihan messuilla ja tapahtumissakin ihmisiä paljon opastettua hyppimisen saloihin. Pyrimme jatkossakin vastaamaan koulujen lajiesittelypyyntöihin mahdollisuuksien mukaan.

Matka jatkuu vuoteen 2023. Tuotevalikoimamme laajenee alkuvuodesta Ropee Freestyle Speed ja Ropee Iron Speed-tuotteiden osalta. Nämä molemmat tuotteet ovat nopeita naruja, mitä emme suosittele aloittelijoille. Freestyle Speedin kanssa onnistuu nopea temppuilu hyvin ja se on lisäksi hyvä harjoitusnaru tupla- ja triplahyppyjen tekemiseen.
Crossfit-väki on toivonut meiltä helposti säädettävää metallilankaa, ja sellainen Ropee Iron Speed todella on. Hyvä tuote esim. crossfit-saleille, jossa tarvitaan nopeea langan säätöä. Kevyt gripattu kahva antaa hyvän pidon kahvasta.

Helmihyppynaruihin tulee lukuisia päivityksiä. Teemme 3mm polyesterilangan lisäksi naruja 4mm ja jopa 5mm polyesteriköydestä. Helmihyppynarusta ilmestyy keväällä ns. ultra light-helmihyppynaru, joka on selkeästi nopeampi versio ja kiinnostaa varmasti hyppyväkeä mahdollistaen esim. tupla- ja triplahyppyjen tekemisen helpommin - säilyttäen silti helmihyppynarun ominaisuudet. Myös Heavyweight-versio on jo suunniteltu hyppääjille, jotka tarvitsevat hyppynarulta painoa.

Freestyle-naruihin tulee myös ns. no bending-rope, johon naruosan sekaan on sekoitettu kumia ja sen pyörittäminen on käsille raskasta. Narun etuihin kuuluu nimensä mukaisesti se, ettei sitä oikein saa solmuun mitenkään. Kumimainen rakenne tuntuu aluksi oudolta hyppiä, mutta sen kanssa hyppiminen vaatii käsiltä voimaa.

Kierrämme edelleen tapahtumia, mutta valikoidusti ja pyrimme järjestämään tapahtumalavoilla esityksiä sekä tietoiskuja hyppimisen hyödyistä. Olemme mukana isoissa tapahtumissa esim tammikuun lopulla Educa-messuilla kertomassa opetusalan ihmisille narulla hyppimisestä ja sen mahdollisuuksista koululiikunnassa.

ETSIMME edelleen hyppynarulähettiläitä ympäri Suomea. Jos tiedät jonkun tai joku muu tietää jonkun, vinkkaa meille. Tarkoituksena on siis etsiä lajista ja lasten liikuttamisesta kiinnostuneita ihmisiä, jotka voisivat kiertää kouluilla esittelemässä lajia. Periaattessa isompaa lajitaustaa ei tarvita, perusasiat voi oppia helposti ja mukaan saa yhteisön tuen jonka avulla pääsee pitkälle. Jaamme huolen lasten liikkumisesta ja pyrimme omalta osaltamme vaikuttamaan siihen. Kouluesittelyiden osalta teemme yhteistyötä voimisteluliiton kanssa.

Jatkamme yhteistyötä urheilijoiden ja urheiluseurojen kanssa. Syksyllä 2022 aloitimme yhteistyön Jyväskylän Kirittärien naispesäpallomestarien kanssa ja tarkoitus on laajentaa yhteistyömahdollisuuksia muihinkin seuroihin.

Mukavaa loppuvuotta ja energistä alkuvuotta kaikille. Ropee jatkaa hyvällä energialla ihmisten liikuttamista vuonna 2023.

t. Olli / Ropee 28.12.2022Ropee Freestyle Speed pitkillä kahvoilla ja 4mm langalla.